דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה ו-5 דקות
זמן עבודה
שעה ו-5 דקות

מצרכים

8 כוסות מים
1 עוף טרי שלם חתוך ל - 8 חלקים
2 עלי דפנה
3-4 מסמרי ציפורן שלמים
1 שורש סלרי, השורש בלבד, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום מעוכות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
1 שקיק של אבקת ג'לטין
ביצים קשות (אופציה, לא חובה)
פרוסות דקיקות של לימון

אופן ההכנה

1
מניחים את חלקי העוף בסיר רחב, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה
2
מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, מסמרי הציפורן, הסלרי החתוך והשום הכתוש.
3
מבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא של העוף
4
בכף מחוררת מוציאים את נתחי העוף מהסיר לצלחת, מניחים להם להתקרר
5
מסננים מהסיר שתיים וחצי כוסות של נוזל הבישול ומעבירים לקערה - אנו לא זקוקים לשאר הנוזל, אפשר להשתמש בו כציר לתבשילים אחרים.
6
ממיסים את שקיק הג'לטין בתוך הקערה עד שהתערובת חלקה ואין גושים
7
מוסיפים לנוזל מלח ופלפל לבן לפי הטעם
8
מפרקים את העוף מכל העצמות לנתחים נקיים ויפים, ומסדרים אותם בכלי הגשה יפה
9
יוצקים לתוך כלי ההגשה את הנוזל עם הגלטין
10
מקשטים מסביב עם פרוסות לימונים דקיקות, תקועות בחלקן לתוך המקפא וחלקן חופשיות באוויר
11
מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה
12
מכסים את הכלי בפלסטיק נצמד, ומכניסים למקרר לצינון והקרשה
13
להגשה, חותכים למנות מרובעות יפות, ומניחים בצלחות אישיות
14
פורסים במנדולינה ביצים קשות לפרוסות דקיקות, ומגישים עם כל מנת מקפא גם כמה פרוסות ביצה קשה.
המתכון נכתב ב-07/01/2006