1 עוף טרי שלם חתוך ל - 8 חלקים
1 שורש סלרי, השורש בלבד, חתוך לקוביות קטנות
ביצים קשות (אופציה, לא חובה)
1
מניחים את חלקי העוף בסיר רחב, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה
2
מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, מסמרי הציפורן, הסלרי החתוך והשום הכתוש.
3
מבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא של העוף
4
בכף מחוררת מוציאים את נתחי העוף מהסיר לצלחת, מניחים להם להתקרר
5
מסננים מהסיר שתיים וחצי כוסות של נוזל הבישול ומעבירים לקערה - אנו לא זקוקים לשאר הנוזל, אפשר להשתמש בו כציר לתבשילים אחרים.
6
ממיסים את שקיק הג'לטין בתוך הקערה עד שהתערובת חלקה ואין גושים
7
מוסיפים לנוזל מלח ופלפל לבן לפי הטעם
8
מפרקים את העוף מכל העצמות לנתחים נקיים ויפים, ומסדרים אותם בכלי הגשה יפה
9
יוצקים לתוך כלי ההגשה את הנוזל עם הגלטין
10
מקשטים מסביב עם פרוסות לימונים דקיקות, תקועות בחלקן לתוך המקפא וחלקן חופשיות באוויר
11
מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה
12
מכסים את הכלי בפלסטיק נצמד, ומכניסים למקרר לצינון והקרשה
13
להגשה, חותכים למנות מרובעות יפות, ומניחים בצלחות אישיות
14
פורסים במנדולינה ביצים קשות לפרוסות דקיקות, ומגישים עם כל מנת מקפא גם כמה פרוסות ביצה קשה.