דרגת קושי
1 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 ק"ג תפו"א מקולפים
100 גר' חמאה + 50 גר' חמאה
80 מ"ל שמנת מתוקה או חלב
רימון1גדול
מלח + פלפל לבן

אופן ההכנה

1
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים מאוד, מועכים אותם ומוסיפים חמאה ושמנת (או חלב) ומתבלים במלח ופלפל לבן.
2
את הרימון חוצים ל- 2 וסוחטים את המיץ במסחטה . את המיץ שהתקבל מבשלים בסיר קטן על האש ומצמצמים לשליש מהכמות ,מורידים מהאש ומוסיפים 50 גר' חמאה עד להסמכה .את הנוזל שהתקבל מערבבים עם הפירה .
המתכון נכתב ב-07/01/2006