דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

2 כוסות פטל שחור
2 גביעי גבינה לבנה 9% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים
2 כפות קמח תופח
8 ביסקווטים
חמאה לשימון
מיץ לימון מחצי לימון
0.5 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1
לחמם את התנור ל160 מעלות צלסיוס. לשמן בנדיבות בחמאה תבנית עגולה. לפורר ביסקוויטים לתבנית וליישר.
2
לערבב בקערה חלמון ביצה,שמנת גבינה ווניל ולהוסיף קמח בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
3
להוסיף חצי כוס פרי לתערובת.להקציף חלבונים ולאחר שהקציף מעט להוסיף סוכר,להמשיך להקציף עד שהקצף מעט מוקשה ולהוסיף מיץ לימון.להוסיף 3/4 מכמות הקצף,בעדינות לתערובת הגבינה ולצקת לתוך התבנית.
4
לאפות בתנור במשך 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה. להוציא את העוגה ולמרוח את שארית הקצף. להחזיר לתנור לעוד 10 דקות.
5
להוציא ולקרר. לסדר את הפרי על פני העוגה.
המתכון נכתב ב-07/01/2006