דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

( 4-5 מנות)
1 כוס עדשים
2 עלי דפנה
6 כוסות מים
1/ 1 וחצי כפיות מכל אחד:
כורכום,כמון,כוסברה יבשה
1 -2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני גדול
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1
מבררים את העדשים, שוטפים ומניחים בסיר עם המים ועלי הדפנה. וביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית - קטנה בסיר מכוסה חלקית כ - 30 דקות תוך בחישה מדי פעם. בנתיים, מחממים שמן ומבשלים את הבצל והשום עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד 1 - 2 דקות. מוסיפים למרק ומבשלים עוד כ 10 דקות. אפשר להוסיף מעט מים רותחים אם המרק סמיך מדי.
המתכון נכתב ב-07/01/2006