דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לשומר:
2 ראשי שומר חתוכים לרבעים לאורכם + עלעלי השומר קצוצים גס
2 כפות שמן זית
מיץ מ-2 תפוזים
0.5 כפית מלח גס
קוביות מקליפת שאריות חצי תפוז (אחרי שסחטנו אותו)
לסלק:
3 סלקים מקורצפים היטב, חתוכים לרבעים לאורכם
10 שיני שום לא קלופות (מניחים סכין רחב על השום ולוחצים קלות)
1 כפית מלח גס
2כפות שמן זית
2 כפיות חומץ בלסמי
חופן עלי מרווה קצוצים גס או 10 גבעולי טימין (קורנית)
לגזר:
4 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות (חוצים את הגזר לרוחב. כל מחצית חותכים לרבע, לאורך)
1 כפית כוסברה יבשה
2 כפות דבש
0.25 כוס מיץ לימון
קמצוץ מלח גס
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

1
1. מכינים את השומר: יוצקים עליו שמן זית ומיץ תפוזים. מפזרים מלח גס, את קוביות קליפת התפוז והעלעלים.
2
2. מכינים את הסלק: מפזרים שיני שום ומלח גס ויוצקים בעדינות שמן זית ובלסמי. מוסיפים טימין/מרווה.
3
3. מכינים את הגזר: מפזרים זרעי כוסברה. מוסיפים דבש, מיץ לימון ומלח גס. מפזרים מעל קוביות חמאה.
4
4. סוגרים היטב כל כיס אלומיניום בנפרד, ואופים בתנור שעה ועשר דקות.
5
5. מגישים בטמפרטורת החדר.
המתכון נכתב ב-07/01/2006