400 גרם סלמון מעושן, פרוס לרצועות ברוחב של 3 ס"מ
0.25 כוס רוטב טריאקי (מוכן, או להכין לבד, ראו מתכון)
50 מ"ל חומץ אורז או 30 מ"ל מיץ לימון טרי
1
1. חותכים את חלקו התחתון של האספרגוס. חולטים במי מלח רותחים 4 דקות. מסננים ומצננים במי קרח. מוציאים.
2
2. חותכים כל אספרגוס לשני מקלות באורך אחיד. חותכים סלמון לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מניחים 2 חצאי אספרגוס (אחד עם ראש ואחד בלי) על רצועת הסלמון, ומגלגלים סביב החלק התחתון (כך שהחלק העליון בולט החוצה מהרצועה).
3
3. מכינים את הטריאקי: מערבבים את כל החומרים בצנצנת.
4
4. מטפטפים רוטב טריאקי על האספרגוס ומגישים.
5
הצעת הגשה: מסדרים את חבילת האספרגוס על צלחת עגולה, זה ליד זה במעגל, כך שהחלק העטוף אספרגוס מופנה כלפי פנים הצלחת. נוצר עיגול פנימי ורדרד (סלמון) ועיגול רחב, ירוק ופרחוני (מתפרחת האספרגוס).