דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

חומרים לכ-8 מנות:
32 גבעולי אספרגוס
400 גרם סלמון מעושן, פרוס לרצועות ברוחב של 3 ס"מ
0.25 כוס רוטב טריאקי (מוכן, או להכין לבד, ראו מתכון)
לטריאקי:
50 מ"ל סויה (קיקומן)
50 מ"ל חומץ אורז או 30 מ"ל מיץ לימון טרי
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף שמן שומשום

אופן ההכנה

1
1. חותכים את חלקו התחתון של האספרגוס. חולטים במי מלח רותחים 4 דקות. מסננים ומצננים במי קרח. מוציאים.
2
2. חותכים כל אספרגוס לשני מקלות באורך אחיד. חותכים סלמון לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מניחים 2 חצאי אספרגוס (אחד עם ראש ואחד בלי) על רצועת הסלמון, ומגלגלים סביב החלק התחתון (כך שהחלק העליון בולט החוצה מהרצועה).
3
3. מכינים את הטריאקי: מערבבים את כל החומרים בצנצנת.
4
4. מטפטפים רוטב טריאקי על האספרגוס ומגישים.
5
הצעת הגשה: מסדרים את חבילת האספרגוס על צלחת עגולה, זה ליד זה במעגל, כך שהחלק העטוף אספרגוס מופנה כלפי פנים הצלחת. נוצר עיגול פנימי ורדרד (סלמון) ועיגול רחב, ירוק ופרחוני (מתפרחת האספרגוס).
המתכון נכתב ב-07/01/2006