דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

חומרים ל-4 מנות:
4 תפוחי אדמה
1 בצל קצוץ
6 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3 כפות חלב
1 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לטעם
לרוטב:
50 גר' חמאה
פפריקה מתוקה
שום כתוש
1 שן שום כתושה
1/3 כוס מים

אופן ההכנה

1
1. מרככים במיקרו את תפוחי האדמה בקליפתם, וקולפים. מועכים למחית, מוסיפים חלב גבינה, מלח.
2
2. ממיסים מעט חמאה במחבת, מטגנים את הבצל. כשמזהיב מוסיפים את השום והפטריות, אבקת המרק והמים. מבשלים עד שהמים מתאדים, מתקנים תיבול.
3
3. ממיסים את חומרי הרוטב ומערבבים.
4
4. מרכיבים המנה ברינג מתכת: שכבת מחית, שכבת פטריות, שכבת מחית ולמעלה עוד קצת פטריות. יוצקים מסביב את החמאה המתובלת.
המתכון נכתב ב-07/01/2006