דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות (כ-3 סמ')
שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי לפרוסות
2 שיני שום מעוכות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 פלפלונים קצוצים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי חרדל שחור
½ כפית כמון
300 מל' שמנת מתוקה
250 גר' עלי תרד שטופים
3 עלי קארי
חופן כוסברה קצוצה
שקדים פרוסים וקלויים לעיטור

אופן ההכנה

1
1. מטגנים בסיר בצלים עד הזהבה. מוסיפים ג'ינג'ר, שום, פלפלונים ותבלינים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים דלעת ושמנת.
2
2. מבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לבשל ללא מכסה תוך כדי בחישה מדי פעם (כדי לצמצם את הרוטב) עד שעלי התרד מתרככים (כ-5 דקות).
3
לפני ההגשה מפזרים את השקדים הקלויים.
המתכון נכתב ב-07/01/2006