1
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מקלפים ומועכים לפירה.
2
2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
3
3. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
4
4. מוסיפים את החלמון ומערבבים במהירות.
5
5. מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך ודביק מדי מוסיפים מעט קמח עד לקבלת המרקם הרצוי.
6
6. מחכים כחצי שעה עד שהבצק יתקרר מעט וכל החומרים יתחברו היטב.
7
7. יוצרים מהבצק נקניקיות מאורכות (בעובי של נקניקייה) וחותכים במרווחים של 2 ס"מ.
8
8. זורקים את הניוקי לסיר עם מים רותחים ומלח ומחכים עד שהם צפים (בערך דקה).
9
9. מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת קטנה ומעבירים לצלחות.
10
10. מוסיפים קוביית חמאה מלמעלה, כדי שהניוקי לא יידבקו וכדי להעניק להם מראה חלק ומבריק.
11
11. מגישים עם גבינה מגורדת, רוטב עגבניות קליל או שמנת.