דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

500 גרם קוסקוס אינסטנט
2 1/2 כוסות מים חמים
1 כף מי פריחת התפוז (או כמה טיפות מי ורדים עם כף מים)
100 גרם חמאה מומסת
להגשה:
1 כף קינמון טחון (או לפי הטעם)
3 כפות אבקת סוכר
1 כוס צימוקים (שהושרו 10 דקות במים חמים)
0.5 כוס שקדים קצוצים
3-2 גביעי לבן

אופן ההכנה

1
1. מכינים את הקוסקוס: בקערה מערבבים את הקוסקוס עם כמות מבוקרת של מים, תוך כדי בחישה. בכל פעם מוסיפים 1/2 כוס ו"מאווררים" אותו כדי שלא יהיה בוצי. מוסיפים מי פריחת תפוז ומערבבים. משהים 10 דקות.
2
2. מוסיפים את החמאה ומאווררים את גרגירי הקוסקוס. מסדרים בקערת הגשה, במבנה של תלולית.
3
3. בעזרת מסננת קטנה מפזרים קינמון ואבקת סוכר מעל לקוסקוס ואת הצימוקים והשקדים מפזרים מעל. מגישים עם קעריות אישיות של לבן.
המתכון נכתב ב-07/01/2006