דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

350 גרם קמח תופח (1 חבילה קטנה)
1 גביע גבינה לבנה
1 ביצה
250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם גבינה קשה מגוררת (עמק, טל העמק או קשקבל)
לציפוי:
20 גרם גבינה קשה מגוררת

אופן ההכנה

1
1. מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק רך מאוד. במידת הצורך (אם הבצק רטוב מדי) מוסיפים מעט קמח, אבל אסור לייבש את הבצק.
2
2. מחממים תנור ל-200 מעלות
3
3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. טובלים את כיפתם בגבינה מגוררת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.
המתכון נכתב ב-08/01/2006