דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

חומרים ל- 50 כדורים:
כחצי קופסת שימורים של זיתים ירוקים מגולענים - חרוזית
200 גם גבינה קשה פיקנטית כמו קשקבל, פרמזן ועוד
200 גרם קמח תופח
1 ביצה
125 גרם חמאה
חצי מיכל קוטג'
2 כפות שמן
מלח, פלפל, פפריקה חריפה

אופן ההכנה

1
1. מכניסים את הגבינה הקשה למעבד מזון, מערבלים עד לקבלת פירורים קטנים מאוד. מניחים חצי מכמות הגבינה בצלחת.
2
2. מוסיפים למעבד את הקמח, החמאה, הקוטג', הביצה , והתבלינים. מערבבים עד שנוצר בצק.
3
3. משמנים את הידיים בשמן, לוקחים חתיכת בצק בגודל עגבנית שרי, משטחים בין האצבעות, שמים במרכז זית וסוגרים את הבצק סביבו ומגלגלים לכדור.
4
4. טובלים צד אחד בגבינה המגורדת ומניחים על תבנית אפיה, מרופדת בנייר אפייה כשהגבינה כלפי מעלה.
5
5. אופים בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה 200 מעלות, כ 20 דקות או עד שהכדורים משחימים.
6
ניתן להגיש חם או פושר.
המתכון נכתב ב-08/01/2006