דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

1 כוס שמן זית
0.5 ק"ג בשר כבש טחון
0.5 ק"ג בצל קלוף וקצוץ
150 גרם צנובר
8 תפוחי אדמה גדולים ויפים
3 כוסות מרק עוף (או 3 כוסות מים רותחים עם 1/2 1 כפות מרק עוף)
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
בהרת
1 כף אבקת מרק

אופן ההכנה

1
מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב את הבשר עם הבצל והצנוברים, כרבע  שעה - עד שהבשר מאבד מאדמומיותו ומתפורר. מתבלים ומניחים את המילוי בקערה.
2
קולפים את תפוחי האדמה, ובעזרת קישואן או כף פריזאית יוצרים תעלה לאורך כל אחד מהם. את    התוכן קוצצים דק ושומרים בצד.
3
ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר כמעט עד הסוף ועורכים בתבנית משומנת. מחממים את התנור ל180- מעלות.
4
מחממים מרק עוף ומערבבים עם תוכן תפוחי האדמה. מתבלים ויוצקים על תפוחי האדמה  הממולאים.
5
אופים את תפוחי האדמה כחצי שעה. הופכים לפחות פעם אחת במהלך האפייה.
6
מעבירים את תפוחי האדמה לתוך סיר, יוצקים מעל את הנוזלים שנותרו בתבנית ומבשלים על אש       קטנה במשך חצי שעה לפחות - עד שתפוחי האדמה מתרככים, אך עדיין נשארים יציבים. מגישים        חם, יחד עם הנוזלים שנותרו בסוף הבישול.
המתכון נכתב ב-27/11/2024