חומרים ל 5 מנות, או 10 מנות כמנה ראשונה:
5 דגי בורי מנוקים, ללא הראשים, חצויים
2 שיני שוום לא קלופות, מעוכות קצת.
1
1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות עבות. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות. מחממים את הציר ומוסיפים את הכורכום. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
2
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
3
3. משמנים תבנית אפיה בשמן זית ומרפדים את תחתיתה בתפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. מפזרים את הבצל המטוגן ומסדרים את העגבניות. שוב מתבלים. יוצקים לתבנית את הציר הרותח, מכניסים לתנור (ללא כיסוי) ואופים 40 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בה את הגדים ואופים עוד 20 דקות. מגישים חם.