דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חומרים ל 5 מנות, או 10 מנות כמנה ראשונה:
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 בצלים גדולים
4 עגבניות גדולות
1.5 כוסות ציר עוף
0.25 כפית כורכום
5 דגי בורי מנוקים, ללא הראשים, חצויים
מלח ופלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שוום לא קלופות, מעוכות קצת.

אופן ההכנה

1
1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות עבות. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות. מחממים את הציר ומוסיפים את הכורכום. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
2
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
3
3. משמנים תבנית אפיה בשמן זית ומרפדים את תחתיתה בתפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. מפזרים את הבצל המטוגן ומסדרים את העגבניות. שוב מתבלים. יוצקים לתבנית את הציר הרותח, מכניסים לתנור (ללא כיסוי) ואופים 40 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בה את הגדים ואופים עוד 20 דקות. מגישים חם.
המתכון נכתב ב-08/01/2006