דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
10 דקות

מצרכים

5 כפות שמנת מתוקה.
½ כוס קפה אספרסו חזק וחם
1-1/4 כפית אייריש-קרים או ליקר אחר (רצוי טעם קפה או שוקולד, אך לא בטעמי פירות)
½ כפית סוכר, רצוי חום
¼ כוס חלב חם מאוד
קמצוץ לימון מגורד - ניתן להחליף בפירורי שוקולד

אופן ההכנה

1
1. מערבבים בכוס את החלב, האלכוהול ומחצית מכמות הסוכר.
2
2. יוצקים את התערובת לכוס שקופה גבוהה. רצוי לעשות את השלבים הראשונים במהירות על מנת לשמור על חומו של החלב.
3
3. מוסיפים בעדינות את הקפה לחלב ובוחשים קלות. מניחים לדקה.
4
4. בקערה נפרדת מקציפים ידנית את השמנת המתוקה, עד שנוצר קצף עמיד אך לא קשה במיוחד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את הסוכר שנותר.
5
5. "מניחים" בזהירות את הקצפת על פני הקפה. מפזרים מעל הקצפת את גרידת הלימון ומגישים.
המתכון נכתב ב-09/01/2006