1
1. מכינים גרניטה מלפפונים: במסחטת מיצים (ג'וסר) או בבלנדר מרסקים את המלפפונים ומסננים דרך מסננת דקה עד שמתקבל מיץ חלק. מוסיפים סוכר, עד שמתקבל טעם דומה לאבטיח.
2
2. מעבירים לכלי שטוח ומקפיאים. מערבבים כל שעה עד שהגרניטה מתגבשת, ולאחר מכן - מערבבים מדי שעה, עד להגשה.
3
3. מכינים גרניטה עגבניות: מרסקים בבלנדר ומסננים דרך מסננת דקה, כדי להיפטר משאריות הקליפה. מוסיפים סוכר לפי הטעם ומקפיאים - כמו בגרניטה מלפפון.
4
4. הגשה: בכוס גבוהה וצרה מניחים שכבה של גרניטה מלפפון, מעליה גרניטה עגבניות.
5
5. מפזרים כמה פירורי פטה, מקשטים בעלי שמיר ומגישים.