את הרעיון למנה זו השאלתי מארומה, בעבר ממש אהבתי אותה אצלם, ולצערי היא כבר לא קיימת במתכונת המקורית. מת על הסלט הזה :)
כמות: 2 מנות + שאריות
סלט עדשים וקינואה
מצרכים
1.5 כוסות קינואה (לפני בישול)
1.5 כוסות עדשים שחורים (לפני בישול)
חופן גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, חמוציות וכו'
אופן ההכנה
1
שוטפים את העדשים השחורים (חשוב!), ומבשלים כ-20 דקות, עם כ-2 כוסות מים רותחים.
2
שוטפים את הקינואה (גם חשוב!), ומבשלים כ-20 דקות, עם כ-3 כוסות מים רותחים.
3
קוצצים את הירקות לסלט, מומלץ להתחיל מהעגבניות (כדי להוציא את הנוזלים), לאחר מכן את המלפפונים, ולבסוף את הגזר.
4
מוסיפים ביצה מעל הסלט (עין / קשה).
5
מוסיפים כ-2 כפות עדשים שחורים, וכ-2 כפות קינואה.
6
מפזרים את הגרעינים והחמוציות.
המתכון נכתב ב-01/11/2024
קצת תמונות
רק הסלט
אחרי התוספות הטעימות
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה