דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

12 פתי בר קטנים
0.5 כוס חלב 1% שומן מועשר
1 גביע קוטג` 5% שומן
200 גרם גבינת כנען
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 תפוח (סמית`) מקולף וחתוך קטן (או פרי אחר, כמו אפרסק, שזיף, אגס)

אופן ההכנה

1
מחממים תנור בחום בינוני (175 מעלות).
2
משרים את הפתי בר בחלב.
3
בתבנית של 12 מאפינס שמים מנג`טים (גודל 4). מרססים בתרסיס שמן, מניחים בכל מנג`ט פתי בר אחד (קצת נמעך ומתעגל).
4
מערבבים בקערה את הגבינות, הביצים הטרופות, תמצית הווניל, הסוכר והתפוח (אפשר גם קינמון), ושמים מעט מהתערבות על כל פתי בר.
5
אופים כ30- דקות. לאחר שהצטנן מעט, מכניסים למקרר.
6
מגישים קר, אפשר עם פלח תפוח מעל.
המתכון נכתב ב-09/01/2006