דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
3 שעות ו-20 דקות
איך אני אוכל להעביר לכם את הקסם של המרק הזה... אני אנסה :) כשאני חושבת על המטבח המרוקאי, אחת המנות הראשונות שעולה לי לראש היא המרק המדהים הזה. זה לא רק מרק – זה מסע לטעמים ולניחוחות של פעם. המנה הזו היא תמצית הביתיות, משהו שמכניס אותך ישר ללב של המטבח המרוקאי. בכל כף אפשר להרגיש את השילוב העשיר של תבלינים – הכמון, הכוסברה, והפפריקה שמעניקים עומק וחמימות שאין דומה להם. המרק הזה הוא כמו חיבוק חם ביום חורפי, מלא בירקות טריים ודגנים, לפעמים עם קוביות של דגים או עוף שמתבשלים עד רכות מושלמת. זה מרק שמייצג את הפשטות והנדיבות של המטבח המרוקאי – שילוב של מרכיבים פשוטים שמתחברים לכדי שלמות אחת. אבל מעבר לטעמים, זה הסיפור שמאחורי כל קערה – איך סבתא של חברה שלי הייתה עומדת שעות במטבח, טועמת, מערבבת, ומוודאת שכל נגיעה של תבלין תהיה בדיוק במידה הנכונה. זו לא רק מנה, זו מסורת שעוברת מדור לדור ומגיעה אלינו דרך אהבה ואכפתיות. אני אוהבת להגיש אותו כשהוא רותח, עם סלסלת לחמים טריים בצד, ומרגישה איך כל ביס מחזיר אותי למטבח ההומה והרועש של חברת הילדות שלי, דרך סיפורים על תרבות וטעמים. אם אתם מחפשים לחוות את המטבח המרוקאי כמו שצריך – תתחילו עם המרק הזה.
המרק והאווירה - מרק חומוס ועוף מרוקאי
המרק והאווירה

מצרכים

240 גרם גרגרי חומוס לאחר השרייה של 12 שעות
1 קישוא גדול
2 גזרים
1 שורש סלרי
1 לפת בינונית
250 גרם דלעת
8 חלקי עוף שונים נקיים משומן כמו גרונות, שוקיים, גב וכו`
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה
2 כפות רסק עגבניות
10 כוסות מרק צח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחון לפי הטעם

אופן ההכנה

1
לאחר השריית החומוס במים למשך הלילה. מסננים ממי ההשרייה. אפשר להסיר מהחומוס את הקליפה החיצונית.
2
חותכים את כל הירקות לקוביות או פרוסות דקות. שמים בסיר גדול יחד עם החומוס והעוף.
3
מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים, המרק הצח ומביאים לרתיחה.
4
מבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהחומוס מתרכך והמרך מסמיך. מגישים חם עם פטרוזיליה למעלה
המתכון נכתב ב-05/12/2024