דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות

מצרכים

5 עצמות גב עוף
1 ק"ג כנפי עוף
1 בצל גדול חתוך
1 פלפל אדום גדול חתוך
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 קישואים
שמיר, פטרוסיליה
1 כרשה פרוסה
1 שורש פטרוסיליה
2 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה

1
1. שמים את חלקי העוף הירקות בסיר גדול. ממלאים את הסיר במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים חלקית את הסיר.
2
2. מסירים את הקצף, מוסיפים את אבקת המרק ועשבי התיבול ומבשלים כשעה.
3
3. מסננים את המרק ומצננים אותו היטב. מסירים את השומן שהצטבר למעלה, מקבלים מרק צח.
4
הערות:
5
אפשר גם להשתמש במרק צח כבסיס להעשרת תשבילים אחרים כמו אורז, רטבים או מרקים סמיכים.
המתכון נכתב ב-09/01/2006