1
1. שמים בבלנדר את הבזיליקום, הפרמזן המגורדת, חצי מחבילת הצנוברים ואת שמן הזית.
2
מפעילים עד לקבלת מחית סמיכה. אם יש גושים קטנים של צנוברים - זו בדיוק המטרה, להקנות לרוטב
3
מידה מסויימת של פריכות. מוסיפים את הסוכר ומפעילים שוב למספר שניות.
4
2. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את השמנת לבישול והשמנת החמוצה, ומבשלים על אש נמוכה מאד
5
ובערבוב מתמיד, עד שהשמנת והפסטו מתחברים ונוצר צבע ירקרק.
6
3. מוסיפים את הרוטב לרביולי או פטוצ'יני, ובוזקים מעט צנוברים ופרמזן.
7
טיפ: כדי להכין פסטו שיתאים למריחה בכריכים או לפוקצה אפשר לדלג על שלב השמנת ולא לחמם את הרוטב.