דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
10 דקות
כמות: 4 מנות

מצרכים

250 גרם פירות קיווי קלופים
75 מ"ל סירופ סוכר
100 גרם פירות יער או תותים, אפשר קפואים
150 גרם גלידה וניל

אופן ההכנה

1
שמים את הקיווי, הסירופ ופירות היער או התות, או תערובת של שניהם, בקערה ומרסקים בעזרת מוט המערבל הידני, עד שהתערובת חלקה.
2
מוסיפים את הגלידה ומערבלים דקה נוספת. מתקבל משקה די סמיך, אפשר לדלל במים קרים או להוסיף קוביות קרח כתושות ולערבל יחד.
3
הכנת סירופ סוכר: מביאים לרתיחה כמויות שוות של סוכר ומים, מנמיכים את האש ומבשלים שתי דקות נוספות. הסירופ נשמר זמן ממושך מחוץ למקרר כך שאפשר להכין אותו בכמות גדולה יותר ולהשתמש במשקאות נוספים.
המתכון נכתב ב-02/01/2025