דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

230 גרם קמח
30 גרם קקאו, משובח
1 גרם אבקת אפיה
160 גרם חמאה
100 גרם פיסטוק, קצוץ דק
160 גרם סוכר
1 ביצה, גודל 3
75 גרם שוקולד מריר, מגורד

אופן ההכנה

1
1. לנפות יחד לקערת עבודה את הקמח, קקאו, ואבקת האפיה
2
2. להוסיף את החמאה ולערבב במערבל עד קבלת פירורים גסים
3
3. לערבב יחד את הפיסטוק, סוכר, שוקולד והביצה ולהוסיף ליתר החומרים ולעבד יחד בעדינות עד שהעיסה הופכת לכדור.
4
4. לאפות תבנית "אינגלייש קייק" בניילון נצמד ולמלא בה את העיסה בדחיסות.
5
5. לסגור את קצוות הניילון ולקרר במקרר במשך 12 שעות.
6
6. להוציא מהתבנית את העיסה המקוררת תוך שמירה על צורת התבנית
7
7. לפרוס בעזרת סכין חדה לפרוסות דקיקות ולאפות על נייר אפיה בתנור חם 160 מעלות כ- 12 עד 15 דקות.
המתכון נכתב ב-09/01/2006