דרגת קושי
1 / 5

מצרכים

3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 ק"ג בשר בקר טחון
6 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
450 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
1/3 כוס רסק עגבניות
1 כוס ציר בקר
0.5 כוס יין אדום יבש
1 כפית סוכר
מלח, פלפל
2 כפות ריחן (בזיליקום), קצוץ
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
500 גרם ספגטי

אופן ההכנה

1
1. מחממים בסיר רחב את השמן, ומטגנים את הבצל והשום תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את הבשר, ומשחימים היטב.
2
2. מערבבים פנימה את העגבניות הקצוצות והמרוסקות, רסק העגבניות, ציר הבקר, היין, הסוכר, מלח ופלפל. מבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
3
3. מערבבים פנימה את עשבי התיבול.
4
4. מבשלים את הספגטי במים רותחים ומומלחים ומסננים.
5
5. מעבירים לצלחת הגשה, ויוצקים מעל את הרוטב החם.
המתכון נכתב ב-06/01/2006