דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

260 גרם חמאה
200 גרם סוכר
260 גרם קמח
100 גרם שקדים, מולבנים טחונים
לפי הטעם קליפות לימון, משני לימונים
לפי הטעם תמצית וניל
1 ביצה, טרופה
200 גרם שקדים, מולבנים, מחולקים לחצאים
לפי הטעם אבקת סוכר

אופן ההכנה

1
1. מרככים את החמאה במיקסר עם קליפת לימון ותמצית וניל.
2
2. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
3
3. מוסיפים את השקדים הטחונים והקמח עד שמתקבל בצק.
4
4. משטחים את הבצק (מכיוון שהבצק רך, רצוי לעשות זאת בין גליונות נייר אפייה).
5
5. מקררים את הבצק וחותכים לריבועים (3 ס"מ * 3 ס"מ).
6
6. מורחים בביצה טרופה ומפזרים פלחי שקדים.
7
7. אופים בתנור מחומם ל- 150 מעלות עד אשר מזהיב, מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.
המתכון נכתב ב-09/01/2006