דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

0.5 קילוגרם תמרים, מגולענים
50 גרם אגוזי פאקן
לפי הטעם סוכר
לפי הטעם קינמון
2 כוסות מים
1 חבילה מרגרינה, ללא מלח
1 כוס שמן
2 חבילות סוכר וניל
1 חבילה אבקת אפיה
3/4 קילוגרם קמח

אופן ההכנה

1
1.למילוי: לבשל על אש קטנה את התמרים המים(רבע כוס בלבד) הסוכר והקינמון, עד שהופך לעיסה רכה. להוריד מהאש להוסיף את האגוזים ולערבב.
2
2.לבצק: לשים בקערה גדולה את כל החומרים (+כוס מים)מלבד הקמח, ולהוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי לישה עד שהבצק רך למגע ואינו נדבק לידיים. לתת לבצק "לנוח" כעשר דקות.
3
3.להכנת העוגיות: לקרוץ חתיכות בצק בגודל בערך של אגוז מלך שלם, אולי טיפה גדול יותר ולגלגל לכדורים קטנים. לקחת כל כדור ולשטח לעגול, לשים במרכז כפית מהמילוי ולסגור מסביב.
4
4. להניח על תבנית משומנת כשהחלק החלק כלפי מעלה.
5
5.לאפות בחום בינוני עד שהעוגיות מקבלות צבע חום רך. לקרר ולזרות אבקת סוכר.
המתכון נכתב ב-09/01/2006