1
אין כמוהן ביום חורף קר לצד כוס תה ריחני עם עלי נענע או בלעדיהם. העוגיות יישמרו עד שבועיים אם לא תחוסלנה לפני כן. המתכון הוא ל- 800 גרם עוגיות.
3
1. מעבדים במעבד מזון את המרגרינה, הסוכר, הקמח, קליפת התפוז והמלח - עד לקבלת מרקם חולי.
4
2. מוסיפים את החלמונים תוך ערבול עד שנוצר כדור בצק רך, ומפסיקים את פעולת הערבול מייד!
5
3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעתיים.
7
4. לשים את בלוק התמרים (אפשר להמיר ב- 500 גר ממרח תמרים) עם התבלינים עד לריכוך מקסימלי (אם משתמשים בממרח תמרים, מערבבים אותו עם התבלינים).
9
5. מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל כדור לעלה בעובי חצי ס"מ.
10
6. מניחים על כל עלה בצק עלה תמרים מרודד, ומגלגלים לרולדה בקוטר של כ- 4-5 ס"מ.
11
7. משטחים קלות את הרולדה בעזרת כף היד. בעזרת סכין חדה פורסים ממנה פרוסות אלכסוניות בעובי 3 ס"מ. מניחים על נייר אפייה בלי להשכיבן.
12
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב חיוור.
13
מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום.