דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

1 כף שמן זית +כף חמאה
1 בצל קטן, קצוץ
0.5 כוס וודקה
1 כוס מים
1 קופסה עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור טרי
0.5 כוס שמנת מתוקה
כף עשבי תיבול - ממה שיש במקרר: רוזמרין, טימין, בזיליקום או תערובת
1 חבילה פסטה - פוזילי, פנה, או קרניים

אופן ההכנה

1
1. מחממים שמן וחמאה במחבת ומטגנים בצל ושום. כשהבצל מתרכך מוסיפים וודקה. מצמצמים את הנוזלים שבמחת בחצי. מוסיפים מים ועגבניות, מלח, פלפל ועשבים ומביאים לרתיחה.
2
2. עכשיו מתחילים לבשל את הפסטה, שתהייה מוכנה ביחד עם הרוטב.
3
3. מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומערבבים. כשהרוטב חוזר לנקודת הרתיחה מורידים אותו מהאש.
4
4. מסננים את הפסטה, מעבירים לקערה גדולה ויוצקים את הרוטב. מערבבים היטב ומגישים. אפשר לגרר מעט גבינת פרמז'ן מעל המנה.
המתכון נכתב ב-06/01/2006