דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

1 חבילה פסטה (500 גרם), רצוי פנה (צינורות).
1 שמנת מתוקה לבישול
1 קופסא טונה מעושנת
1 שום כתוש
2 עלי מרווה קצוצים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית.
2
2. בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את התבלינים: מרווה, שום, מלח ופלפל. את הטונה מפוררים היטב ומוסיפים לחגיגה. ממשיכים לבשל על אש קטנה בלי להרתיח כדי שהטעם של הטונה יספג בשמנת (וההפך).
3
3. מסננים את הפסטה המוכנה, יוצרים מעליה את הרוטב החם. אם יש בבית קצת גבינת פרמז'ן (נו, טוב, גם גבינה צהובה רגילה) -מגררים קצת מעל ומגישים.
המתכון נכתב ב-06/01/2006