דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה
הספינג' המרוקאי הוא מאכל קלאסי לחנוכה, סופגנייה אוורירית מבפנים ופריכה מבחוץ שמביאה איתה את ניחוח החג. במתכון הזה נוסף ויסקי עדין, שמעמיק את הטעמים ומכניס טוויסט עכשווי לאהוב המוכר. מושלם לצד תה נענע או קפה שחור, כקינוח או כנשנוש חגיגי.
כמות: 15 ספנג'ים
ספינג', יא אללה. - ספינג' - סופגניות מרוקאיות
ספינג', יא אללה.

מצרכים

1 קילוגרם קמח
50 גרם שמרים יבשים
לפי הטעם מלח
0.5 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים
לפי הטעם אבקת סוכר
לפי הטעם שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה

1
מנפים את הקמח ומערבבים את יתר החומרים למעט המים.
2
מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק רך מאוד ושאינו נדבק לידיים.
3
מתפיחים את הבצק עד אשר הוא מכפיל את נפחו.
4
מחממים את השמן בלהבה בינונית וכשהשמן רותח מרטיבים את הידיים ולוקחים כדור בצק .
5
עושים חור באמצע וזורקים לשמן מטגנים משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג שמן מגלגלים על אבקת סוכר או סוכר רגיל.
המתכון נכתב ב-21/11/2024