דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

1 חבילת פסטה (פנה או פוזילי)
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 חבילת בזיליקום
3-4 שיני שום
1 חבילת חלב קוקוס
מלח (או רוטב סויה) ופלפל שחור

אופן ההכנה

1
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2
2. בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הבזיליקום עם השום דק-דק (אפשר גם במעבד מזון). במחבת גדולה מטגנים את קוביות העוף (במעט שמן) - עד שהן מלבינות לגמרי (עניין של שלוש דקות). מוסיפים לעוף את הבזיליקום-שום ומערבבים חצי דקה. יוצקים את חלב הקוקוס ומבשלים על אש קטנה שתיים-שלוש דקות.
3
3. בינתיים הפסטה צריכה להיות מוכנה - מסננים ויוצקים עליה את העוף עם הרוטב. מערבבים היטב ומגישים.
4
אגב:אם יש לכם בבית רוטב פסטו מוכן - אתם מוזמנים להשתמש בו, אוהבי החריף יכולים לתגבר את השום או להוסיף חצי פלפלון-חריף.
המתכון נכתב ב-06/01/2006