דרגת קושי
5 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

1 ק"ג סולת פחות כוס וחצי
1 כוס שמן חם (לחמם במיקרוגל)
1.5-2 כוסות קמח
3 שקיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
רבע כוס סוכר
להוסיף מים פושרים (שהבצק לא יהיה רך מדי )
מילוי תמרים :
חצי ק"ג תמרים טחונים
מעט שמן
2 כפות קינמון
חצי כפית ציפורן טחון
שמן עמוק לטיגון
דבש לעוגיות:
2 כוסות סוכר
1כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

1
לערבב את כל החומרים וללוש .לארמכן לתת לבצק מנוחה של 10 דקות
2
ואחרי זה לחלק אותו לעיגולים בנונים (יוצאים כ-6 כדורים ) .פותחים כל כדור בצורה מלבנית (לרולדה ) לעלה בעובי חצי ס"מ . מערבבים את החומרים של מילוי התמרים ומורחים בנדיבות על העלים המלבניים ומגלגלים לרולדה .חותכים מהרולדה מעוינים באלכסון ומגנים אותם בשמן עמוק עד להשחמה . מחממים בסיר על הגז את החומרים של הדבש עד שהוא נהיה קצת סמיך (לא יותר מדי ).לאחר מכן טובלים את העוגיות בתוך הדבש
המתכון נכתב ב-09/01/2006