3/4 כוס + כף (100 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים לאבקה
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (20 גרם) סירופ תירס (לא חובה)
2 כפות (30 מ"ל) ליקר פרנג'ליקו
2
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
3
2. מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית. מנפים קמח ומוסיפים לתערובת יחד עם אגוזים טחונים. מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להוסיף מעט מים קרים אם צריך).
4
3. מגלגלים פיסות מהבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ. בעזרת ידית של כף עץ (או עם האצבע) יוצרים גומה עמוקה במרכז כל כדור.
5
4. מניחים את העוגיות באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות בהירות. מצננים לחלוטין, ובינתיים מכינים את הקרם.
6
מכינים קרם שוקולד וממלאים את העוגיות:
7
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמנת וסירופ תירס. מוסיפים ליקר וחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
8
2. ממלאים את הגומות בקרם בעזרת שתי כפיות או שקית זילוף. מאחסנים בכלי אטום ושומרים בטמפרטורת החדר.
10
- עוגיות חמאה-פקאן ממולאות בקרם קפוצ'ינו - מחליפים את אגוזי הלוז בפקאנים, ומכינים את הקרם עם שוקולד חלב (במקום שוקולד מריר), ליקר קפה וחצי כפית אבקת קפה נמס
11
- עוגיות שקדים ממולאות בקרם שוקולד לבן ואמרטו - מחליפים את אגוזי הלוז בשקדים ומכינים את הקרם עם שוקולד לבן, ליקר אמרטו, ואם רוצים גם כמה טיפות תמצית שקדים.
12
- עוגיות פיסטוק במלית שוקולד-פסיפלורה (להרפתקנים) - מחליפים את אגוזי הלוז בפיסטוקים, ומוסיפים לקרם השוקולד ליקר פסיפלורה ותוכן פסיפלורה אחת על גרעיניה.