4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
2 פלפלים אדומים חריפים קטנים (רצוי קאיין)
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
500 גרם פסטה מסוג פנה או פארפלה (פרפרים)
2
ייחודו של מתכון זה הוא בטיגון עלי הבזיליקום בשמן עמוק. הם הופכים פריכים ונותנים למנה טעם שונה לגמרי מהמקובל. מומלץ מאד לנסות את השיטה, ולאמץ אותה גם למתכונים אחרים.
4
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים על פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במי ברז.
5
מחממים את השמן במחבת גדולה עד שהוא מעלה מעט עשן ומוסיפים את עלי הבזיליקום (כשמכניסים את הבזיליקום לשמן הוא משמיע קולות של פצפוץ ומתיז שמן - זהירות!)
6
מטגנים כמה שניות, עד שקולות הפצפוץ נגמרים.
7
מוסיפים את השום ואת הפלפלים החריפים ומנמיכים מעט את הלהבה.
8
מטגנים חצי דקה, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את קוביות העגבניות.
9
מטלטלים את המחבת במשך חצי דקה ומוסיפים את הפסטה.
10
מטלטלים את המחבת עד כחצי דקה, עד שהפסטה מתחממת ומתערבבת עם הרוטב.
11
מוסיפים את החמאה ואת הגבינה, מתבלים במלח ובפלפל, מטלטלים את המחבת עוד קצת ומגישים.