דרגת קושי
5 / 5

מצרכים

2-3 בצלים בינוניים (קצוצים)
1 ק"ג בשר טחון מובחר
4-5 חצילים בינוניים
1 כף שום כתוש
0.5 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
0.5 כפית אגוז מוסקט
1-2 עגבניות פרוסות
לבלילה:
2 ביצים
0.5 כוס קמח
1 כף אבקת מרק עוף
0.25 כוס מים

אופן ההכנה

1
1. טגנו היטב בשמן עמוק 2 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
2
טגנו במחבת גדולה את הבצלים הקצוצים
3
הוסיפו למחבת את החצילים המטוגנים ואת הבשר הטחון.
4
תבלו במלח, השןם, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
5
ערבבו עד שהבשר כמעט מוכן
6
2. העבירו את הבשר למסננת כדי לסנן מעט את השמן (הליך זה די חשוב על מנת שהבשר לא ייפול באפייה)
7
3. חתכו 2-3 חצילים לפרוסות אורך (כ1/2 ס"מ עובי) וטגנו היטב בשמן עמוק.
8
4. סדרו בתבנית 21X33 עמוקה שכבה של פרוסות חצילים, מעל סדרו חצי מכמות הבשר
9
מעל עוד שכבת חצילים פרוסים ואת הבשר שנותר מעל,
10
לבסוף שכבה אחרונה של חצילי פרוסים.
11
להניח את פרוסת העגבניות מעל החצילים (עגבנייה למנה)
12
הכנת הבלילה:
13
5. לטרוף בקערה את הביצים, הקמח, אבקת המרק והמים ולצקת את הבלילה על המוסקה.
14
6. לשים בתנור על חום בינוני לכ-20 דקות או עד להשחמת הבלילה
המתכון נכתב ב-09/01/2006