דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

מרכיבים:
4 יח' פילה מ-2 דגי לברק
במשקל 200 גר' ליחידה.
לרוטב:
1 כוס שמנת לבישול.
0.5 כוס חלב קוקוס.
0.5 כוס יין לבן יבש.
4 בצלצלי שאלוט.
1 כפית משחת '' טום-יאם''(מוצר תאילנדי).
3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
5 פטריות שיטאקה.
10 פטריות שמפיניון טריות.
5 פטריות פורטובלו.
5 פטריות יער.
2 חופנים של תרד טרי
2 שיני שום טרי.
2 כפות חמאה לטיגון.

אופן ההכנה

1
הוראות הכנה:
2
1) קוצצים בצלי השאלוט,
3
משרים פטריות השיטאקה במים רותחים ל- 5 דקות.
4
2) ממיסים החמאה במחבת כבדה, מוסיפים הבצל, השום, הפטריות ומערבבים.
5
3) מוסיפים משחת ה''טום-יאם'' מערבבים היטב ומוסיפים היין הלבן.
6
4) מאדים היין לחצי מהכמות מוסיפים השמנת וחלב הקוקוס ומצמצמים הרוטב.
7
5) מוסיפים התרד, מלח פלפל לפי הטעם ומכבים האש.
8
6) מחממים מחבט גריל משומנת היטב ומניחים את פילה הדג כאשר העור כלפי מטה, הופכים לאחר 4 דקות.
9
7) כעבור 4 דקות נוספות מוציאים לצלחת עם הרוטב.
10
8) מגישים עם תפו''א מבושלים במי מלח או פירה.
11
הערות:
12
מומלץ להישתמש בדג טרי.
13
הרוטב נהדר עם דגים נוספות כגון : דניס, בס, בורי, מוסר או דגי ים כגון:
14
לוקוס, אינטיאס פרידה.
המתכון נכתב ב-10/01/2006