דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

מרכיבים:
3 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות מים
3/4 כוסות מים
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
4 תרמילי הל כתושים
3 עלי דפנה
8 אגסים יפים, קלופים
1 כוס אגוזים מסוכרים, קצוצים

אופן ההכנה

1
הוראות הכנה:
2
שמים בסיר רחב את כל החומרים פרט לאגסים ולאגוזים. מביאים לרתיחה, ומבשלים ללא כיסוי כ- 15 דקות. מוסיפים את האגסים, ומבשלים כ- 20 דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט. מוציאים את האגסים מהסיר בכף מחוררת ומוציאים גם מחצית מכמות הנוזלים.
3
מבשלים את הנוזלים שבסיר על להבה גבוהה כרבע שעה, עד שהנוזל מצטמצם לסירופ סמיך וקראמלי מעט.
4
מסננים את האגסים ומחזירים אותם לסיר עם הסירופ. מבשלים על להבה נמוכה, ומגלגלים את את האגסים בתוך הסירופ כ- 3 דקות, עד שהם מזוגגים במעטה סירופסמיך טעים וריחני.
5
מפזרים את האגזים ל צלחת שטוחה, מגלגלים את האגסים במהירות באגוזים, כך שיצופו היטב.
המתכון נכתב ב-27/11/2024