דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
25 דקות
הדג סלמון ברוטב טריאקי הוא אחד המנות האהובות עליי! אני אוהבת את השילוב של המתיקות מהרוטב עם הטעמים העזים של הדג. זה קל ומהיר להכנה, מה שהופך אותו למושלם כשאני רוצה לפנק את המשפחה או את עצמי במשהו טעים ובריא. תמיד אני מקשטת עם בצל ירוק וקליפת תפוז, זה מוסיף צבע ורעננות!
כמות: 4 מנות
סלמון על בסיס תרד, בהמשך יש גם על בסיס פירה - דג סלמון בתנור ברוטב טריאקי
סלמון על בסיס תרד, בהמשך יש גם על בסיס פירה

מצרכים

4 נתחי פילה דג סלמון, במשקל כ- 180 גרם האחת
למשרה:
6-8 כפות רוטב טריאקי
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף קליפת תפוז מגוררת
4 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
להגשה:
רצועות בצל ירוק (מושרות במי קרח), מעט מרוטב המשרה וחתיכות קליפת תפוז מגוררת

אופן ההכנה

1
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את נתחי הדג למשך כשעתיים.
2
מחממים תנור גריל לחום גבוה כ- 200-220 מעלות וצולים את פילה הדגים 10-15 דקות (תלוי בעובי הנתח) במרחק של כ- 10 ס"מ ממקור החום. יוצקים רוטב מפעם לפעם.
3
מגישים על מצע תרד מאודה/ פירה/ אורז ומקשטים ברצועות בצל ירוק, קליפת תפוז מגוררת ומעט מרוטב המשרה.
המתכון נכתב ב-15/11/2024