דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

1 ק"ג כתף בקר חתוך גולש
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ
½ ק"ג אגסי בוסק מוקפצים בשמן זית קלופים, חתוכים ל-4 ונקיים מליבה
פלפל שחור גרוס לתיבול
מים
לבלילת עגבניות:
קורט קינמון
1 כף קמח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1/3 כוס מים
להגשה:
טבעות בצל טבעות מקומחות ומטוגנות בשמן עמוק

אופן ההכנה

1
מטגנים את הבשר בשמן זית חם עד לסגירה. מתבלים בפלפל שחור גרוס, מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב מעט. יוצקים מים בערך ½ מגובה הבשר, מביאים לרתיחה, סוגרים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מערבבים יחד את הקינמון, הפפריקה והמלח. יוצקים מעט מים, מערבבים ומוסיפים את העגבניות והקמח. לאחר כשעה מוסיפים את בלילת העגבניות ומערבבים מיד. מוסיפים את האגסים, סוגרים במכסה שוב ומבשלים למשך 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
2
מגישים בליווי טבעות בצל.
המתכון נכתב ב-11/01/2006