דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

1 דג דניס 500 ג' גודל מדיום
2 גבעולי רוזמרין ישרים ללא העלים 50 ס"מ אורך מחודדים בקצה
לרוטב שום לימון:
50 ג' חמאה רצוי מזוקקת
1 כפית שום טרי כתוש
1 כף מיץ לימון
1 כף שמיר קצוץ
קורט מלח
לרוטב החריף:
צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 פלפל אדום חריף קצוץ
2 שיני שום כתוש
כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 יח' אנשובי מקופסא

אופן ההכנה

1
רוטב שום לימון:
2
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את השום , הלימון, מתבלים במלח מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את השמיר ומורידים מהאש.
3
רוטב פלפל חריף:
4
מערבבים בקערה את הפלפלים החריפים, הכוסברה והשום ביחד עם מיץ הלימון. כותשים את האנשובי בעזרת כותש שום ישירות לקערה ומערבבים הכול. משרים למשך כשעה במקרר.
5
הדג:
6
מחדירים ענף אחד דרך פיו של הדג בחלק התחתון ומוציאים באזור הזנב, את הענף השני מחדירים בחלק העליון מעל עמוד השדרה מאזור הראש ועד הזנב באותו הפילה צד של הדג. שמים על הגריל אין צורך ברשת השיפודים, משתמשים כמתלים מעל הגחלים והופכים אחרי כ- 5 דקות. מגישים בליווי הרטבים.
המתכון נכתב ב-11/01/2006