דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

15-20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
4 בצלים בינוניים קצוצים דק
500 גרם בשר אווזית קאצ'קע טחון
16 שיני שום קצוצים
2 פרוסות לחם מושרות במים
3/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
0.25 כפית כורכום
1 כפית שטוחה קינמון טחון
2 ביצים
חומרים לטבילה:
1 כוס קמח מנופה
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
4 כפות מים
שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
0.25 כפית פלפל שחור
0.5 כפית פלפל אדום חריף
0.25 כפית קימל טחון
2-3 כוסות מים

אופן ההכנה

1
הכנת המלית:
2
מערבבים את חומרי המלית: בשר טחון, בצלים, פטרוזיליה, שום, לחם סחוט שהושרה במים , פלפל שחור, מלח, כורכום וביצים. ממלאים בין 2 פרוסות תפוחי האדמה את המלית ומהדקים.
3
הכנת הרוטב:
4
בסיר מחממים שמן, מטגנים את הבצל, השום, העגבניות, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, הפלפל האדום החריף, הקימל ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5
חומרי הטבילה:
6
מערבבים את הביצים, רסק העגבניות והמים עד ליצירת בלילה. טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בקמח ואז בבלילה. במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים את תפוחי האדמה הממולאים.
7
מוסיפים את תפוחי האדמה לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות עד לסמיכות הרוטב ומגישים
8
טיפ:
9
כדאי להגיש עם קוסקוס
המתכון נכתב ב-11/01/2006