דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
20 דקות

מצרכים

12 סרדינים טריים מנוקים ללא אידרה
60 ג' בצל קצוץ דק
60 ג' גזר חתוך לקוביות קטנות
40 ג' גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק
175 ג' פלפלים מכל הצבעים חתוכים לקוביות קטנות
175 ג' עגבניות מגולענות קצוצות דק
85 ג' זיתים שחורים קצוצים דק
2 כפות אורגנו יבש
5 כפות שמן זית
3 יחידות אנשובי קצוצות דק
להגשה:
סלט עלים ירוקים

אופן ההכנה

1
המלית:
2
מקפיצים את הבצל בשמן זית 1-2 דקות מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן. מוסיפים את הסלרי והפלפלים וממשיכים לטגן מספר דקות. מוסיפים את העגבניה, מתבלים באורגנו, מוסיפים את הזיתים, יוצקים עוד שמן זית ע"פ הצורך, מוסיפים את האנשובי, מערבבים ומסירים מן האש. מצננים את המלית לטמפ' החדר. ממלאים כל דג במלית בנדיבות, מגלגלים את הדגים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר. מוציאים מן הניילון, מניחים בתבנית, מפזרים את יתרת המלית מעל ומסביב לדגים ואופים בחום גבוה מאוד כ- 8 דקות. מגישים בליווי עלים ירוקים.
המתכון נכתב ב-11/01/2006