דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה ו-12 דקות
זמן עבודה
שעה ו-12 דקות

מצרכים

עוף חתוך לשמונה חלקים
4 כפות קמח
1 כפית כמון
מלח
פלפל שחור
0.5 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
החלק הלבן של פרוסת לחם יבשה חתוכה לקוביות
2 שיני שום קצוץ דק
12 שקדים קצוצים דק
600 מ"ל ציר עוף
0.25 כפית זעפרן
פלפל שאטה
2 ביצים קשות מופרדות לחלמונים וחלבונים קצוצים
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
2 כפות שקדים לבנים קלויים
להגשה:
אורז לבן

אופן ההכנה

1
לשקית ניילון שופכים קמח, מלח, פלפל שחור, חצי כפית כמון ואת חלקי העוף. מערבבים עד שכל חלקי העוף מצופים מכל הצדדים. בסיר מטגנים בשמן זית את חלקי העוף עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. באותו סיר מטגנים את הבצל. מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את ציר העוף עד לכיסוי העוף, מבשלים על אש נמוכה כ 40 דקות.
2
מכינים פיקאדה:
3
מטגנים את קוביות הלחם. טוחנים אותן יחד עם השום, 2 החלמונים, 4 כפות מהרוטב שבסיר, מלח, פלפל שאטה, זעפרן, וחצי כפית כמון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפיקאדה לסיר הבישול וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות.
4
מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5
להגשה:
6
מסדרים את העוף על הצלחת ויוצקים מעל את הרוטב, מקשטים מעל עם השקדים הלבנים, 2 החלבונים והפטרוזיליה. מומלץ להגיש בליווי אורז לבן.
המתכון נכתב ב-11/01/2006