רק דלעת וקוקוס תאילנדי שמביא טעמים עשירים ומפנקים הישר מהמזרח הרחוק. המנה הזו היא פינוק מושלם לכל עונה, עם חלב קוקוס קרמי, תיבול תאילנדי עדין ודלעת מתקתקה. מושלם לארוחה קלילה ומחממת שמרגישים בה את הטבע.
מרק דלעת תאילנדי
מצרכים
2 שיני שום מעוכות
4 בצלים קטנים (שלוט) קצוצים דק
1 גבעול לימונית (lemon grass) קצוץ
2 צ´ילי ירוקים ללא גרעינים
מלח
0.5 2 כוסות של ציר מרק עוף
450 גר´ דלעת חתוכה לקוביות גדולות של כ-2 ס"מ
2 קופסאות של חלב קוקוס
1 כפית סוכר
115 גר´ רצועות עוף דקות, דג סלמון או פירות-ים
2 פלפלים אדומים ללא גרעינים חתוכים לעיגולים, לקישוט
10-12 עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
1
מכניסים לבלנדר את השום, את הבצלים, את הלימונית, את הפלפל הירוק ואת המלח.
2
מרתיחים בסיר גדול מרק עוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התערובת שהכנו עד שהיא נמסה במרק.
3
מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 10-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.
4
מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים. מוסיפים סוכר ומלח.
5
מוסיפים את העוף, את הדג או את פירות הים (בהתאם לבחירה), וממשיכים לבשל עד שהם מוכנים.