דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה ו-21 דקות
זמן עבודה
שעה ו-21 דקות

מצרכים

1 ק"ג בשר פלדה חתוך לקוביות גולאש 2.5 על 2.5
150 -200 ג' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
מלח לתיבול
פלפל לתיבול
3 שיני שום
5-6 בצלים חתוך לקוביות גדולות
4-5 גזר חתוך לקוביות גדולות
טימין ע"פ הטעם
3-4 עלי דפנה
2 גבעולי סלרי חתוך לקוביות גדולות
150 ג' זיתים ירוקים מגולענים
כוס יין אדום
½ קוניאק
5-6 עגבניות מרוסקות מקופסא
עגבניות שרי מקופסה ע"פ הטעם
שמן זית לטיגון
½ כוס מים

אופן ההכנה

1
את הבשר ממליחים ומפלפלים, במחבת עם שמן זית מטגנים את קוביות הבשר, מוסיפים את קוביות האווז וממשיכים לטגן מספר דקות. מניחים בתבנית חסינת אש את הבצל, הגזר, הסלרי, הטימין ועלי הדפנה. מוסיפים את קוביות הבשר וקוביות האווז.
2
יוצקים את היין, הקוניאק והמים, מבשלים ללא מכסה על אש נמוכה כשעתיים וחצי. מוסיפים את הזיתים, העגבניות המרוסקות ועגבניות השרי. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה, ומגישים.
המתכון נכתב ב-11/01/2006