דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
39 דקות
זמן עבודה
39 דקות

מצרכים

לבצק:
3 כוסות קמח
2 חלמונים
½ כוס שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
1-1/2 כוס מים
למלית :
150 גר' גבינת פאיסה מגוררת
150 גר' קשקבל מגוררת
2 ביצים
2 כפיות נענע יבשה
1 חלמון להדבקת הבצק
שמן רותח לטיגון עמוק

אופן ההכנה

1
לקערה עם קמח מוסיפים שמן, שני חלמונים, טיפת מלח וטיפת סוכר. מערבבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. סוגרים את גוש הבצק בניילון נצמד ומקררים בערך כשעה במקרר.
2
המלית:
3
מערבבים גבינת פאיסה וגבינת קשקבל. מוסיפים נענע מיובשת, 2 ביצים ומערבבים הכול לעיסה אחידה. את הבצק שקיררנו, מרדדים בעזרת מערוך על משטח עבודה מקומח. בעזרת פורמה כ- 10 ס"מ יוצרים עיגולים. מניחים מן המלית במרכז העיגולים, כחצי כף לכל עיגול. מקפלים את השוליים למרכז וסוגרים את הקצוות. את החלבונים טורפים ומשתמשים בהם כדבק. בעזרת מברשת מברישים את הכיסונים בחלבונים הטרופים. זורקים את הכיסונים לסיר עם שמן רותח. מטגנים כמה דקות רק עד שהכיסונים יקבלו צבע מעט שחום. מספיגים בנייר סופג ומגישים.
המתכון נכתב ב-12/01/2006