דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

0.5 חבילת בצק פילאס תורכי של (300 גרם)
15 אגסים קטנים ומקולפים
6 מקלות קינמון
1 ענף רוזמרין
500 גר' סוכר
2 בקבוקי יין אדום
300 גר' שקדים פרוסים מולבנים ופרוסים
1 ביצה טרופה עם שתי כפות מים
אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה

1
מניחים בסיר את האגסים המקולפים ומוסיפים יין, קינמון, רוזמרין וסוכר. מבשלים כ- 10 דקות עד להתרככות קלה ולקבלת צבע בורדו. מוציאים את האגסים מהנוזל ומקררים במשך כ-20 -30 דקות.
2
במחבת קולים את השקדים עד לקבלת צבע זהוב ולאחר מכן מצננים. פורסים את הבצק, וחותכים אותו ל- 5 חלקים שווים לאורכו, ול- 3 חלקים שווים לרוחבו, כך שמתקבלים 15 ריבועי בצק אחידים בגודלם. מפזרים את השקדים על הבצק ובוזקים אבקת סוכר על הריבועים. מניחים אגס במרכז הבצק ועוטפים אותו עד ל3/4 מגובהו כשרק קצה האגס מבצבץ. מברישים את הבצק בביצה. מפזרים שקדים על תחתית הבצק, זורים שוב אבקת סוכר.
3
מכניסים לתנור למשך כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות. מצמצמים את הנוזל שבו בושלו האגסים עד לקבלת רוטב סמיך וכהה מבשלים בערך כחצי שעה על אש גבוהה. מניחים אגס בצלחת, מוזגים כף מהרוטב ומגישים.
המתכון נכתב ב-12/01/2006