דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

6 אגסים מקולפים חצויים לשניים ונקיים מליבה
סירופ סוכר:
0.5 כוס מים
½ כוס סוכר
½ גביע תרכיז פירות יער
לקרם פטיסייר:
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
8 חלמונים
2 כפות רכז תפוזים
2 כוסות חלב
2-3 גרגירי הל
מעט גרידת תפוז

אופן ההכנה

1
מביאים לרתיחה את סירופ הסוכר ומוסיפים את האגסים. ממשיכים לבשל לריכוך האגסים כ- 5-10 דקות. מפרידים מן האגסים ומוסיפים רכז פירות יער, מערבבים ומסירים מן האש.
2
קרם פטיסייר:
3
מביאים לרתיחה את החלב יחד עם ההל וגרידת התפוז. טורפים יחד במטרפה את החלמונים, הסוכר ורכז התפוזים לקשירה. ממשיכים לערבב בכף עץ בבן מארי כ- 10 דקות נוספות לקבלת קרם ומצננים.
4
יוצקים מהפטיסייר על האגסים ומעבירים ל- 2 דקות מתחת לגריל עליון. מגישים את האגסים בליווי הרוטב וקרם פטיסייר ליד.
המתכון נכתב ב-12/01/2006