דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

4 אגסים מקולפים וחצויים לשניים
1 מסמרי ציפורן
2 כוסות יין אדום מתוק
1 כוס יין אדום יבש
4 כפות דבש
¼ מקל קינמון
4 כפות אוזו / ערק
גבינת שמנת עיזים להגשה

אופן ההכנה

1
מבשלים יחד דבש, ציפורן, יין אדום מתוק, יין אדום יבש וקינמון. מביאים לרתיחה מספר דקות וממשיכים לבשל לצמצום כ- 30 דקות נוספות.
2
מוסיפים את האגסים, יוצקים את האוזו וממשיכים לבשל יחד עוד 1-2 דקות. מפרידים את האגסים מן הרוטב, מניחים בתבנית אפיה, יוצקים מן הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15-20 דקות. יוצקים מן הרוטב לסירוגין במהלך האפייה.
3
מגישים בליווי גבינה.
המתכון נכתב ב-12/01/2006