דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
35 דקות

מצרכים

8 אגסים מקולפים ללא ליבה
¼ ליטר מים
¼ ליטר יין מוסקט לבן לקינוח
300 גר' סוכר
1 מקל קינמון
2 נעצי ציפורן
מצרכים לחרוסת
½ ק"ג תמרים ללא גרעינים
150 גר' אגוזי פקאן
1 כפית קינמון
3 נעצי ציפורן
עלי ורדים מיובשים
½ כוס יין אדום לקינוח

אופן ההכנה

1
החרוסת:
2
טוחנים יחד את התמרים האגוזים עם היין הקינמון וציפורן , עד לקבלת עיסה אחידה וטחונה היטב. מקררים לפחות שעה במקרר.
3
לסיר יוצקים מים ויין, מוסיפים את הסוכר הקינמון הציפורן והאגסים. מכסים ומבשלים 20 דקות, מוציאים את האגסים ממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב קרמלי כ- 15 דקות. ממלאים את האגסים בחרוסת מניחים ברוטב ומזגגים אש נמוכה ל- 2 דקות. מניחים את האגסים בצלחת הגשה יוצקים את הרוטב מסביב, מקשטים במקל קינמון ועלי ורדים מיובשים ומגישים.
המתכון נכתב ב-12/01/2006